logo stozer cz brac

Krizni stožer otoka Brača

background stozer prazan

NOVO:

U ovim teškim trenucima za naš škoj, otok Murter pružio nam je danas riječi ohrabrenja i ruku pomoći.

 

 

 

 

Svi svjedočimo kako nam se nakon gotovo dva mjeseca odoljevanja epidemiji na na samim vratima izlaska iz života pod strogim mjerama preventive dogodio proboj.

Oni koji tvrde da nas je ovo naše žarište vratilo natrag na početak tek su djelomično u pravu jer je, obzirom na broj pozitivnih osoba i obim potrebnih testiranja, u stvari u pitanju posve nova situcaija koja zahtjeva nešto drukčiji pristup i puno više odlučnosti, pameti, stručne pomoći ali i zajedništva i onog običnog ljudskog napora da se pomogne svojim sugrađanima, sumještanima... svojim bodulima.

Da taj humani napor, ta ruka pomoći ponekad može doći iz smjera koji je premda kad malo bolje promislite posve logičan ipak neočekivan pokazuje današnji potez naših prijatelja bodula sa Murtera, otoka kojeg je nešto prije nego nas zadesila slična sudbina.

Ljudi su se dakle, čim su čuli za proboj koronavirusa na našem otoku, spremno stavili na raspolaganje onim što nam je u ovoj našoj situaciji najpotrebnije, svojim znanjem i savjetima zasnovanim na vlastitom teškom iskustvu u prevladavnju krize čime dokazali kako su u ovim teškim vremenima uspjeli sačuvati ono najvažnije, svoju ljudskost. Pokazali su empatiju, pokazali su da su uz nas i dali nam snage da strpljeni i smireni dočekamo kraj svih ovih izvanrednih okolnosti koje su nas zadesile na čemu im u ime puka otoka Brača od srca zahvaljujemo.

murter

Podijeli ovaj sadržaj

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedInShare to WhatsApp

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.