logo stozer cz brac

Krizni stožer otoka Brača

background stozer prazan

NOVO:

Na Braču imamo četrdeset osoba pozitivnih na korona virus, završeno je testiranje svih jučer uzetih uzoraka na našem otoku i među njima su dva pozitivna rezultata.

 

 

 

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 233 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije 3 su novooboljele osobe od čega sa našeg otoka 2.Ukupan broj osoba pozitivnih na koronavirus na našem otoku sada je 40, dok je njih 154 u samoizolaciji i o svi su oni pod stalnom medicinskom paskom dok evidenciju i pasku o pridržavanju propisanih mjera samoizolaciji kao i obično provodi policija. Napominjemo kako u sklopu relaksacije mjera na nacionalnoj razini nema više obvezne mjere samoizolacije kod ulaska u RH pa je samim tim automatski ta mjera postala neobvezujuća i za sve one koji su na dan njenog ukidanja bili u tom režimu. Od sada svi stranci koji dolaze u Hrvatsku dobiju samo letak kako se moraju ponašati. Nema više provjere, nema više samoizolacije. Jedina mjera kontrole je samodisciplina i samoodgovornost stranaca koji imaju pravo doći i naših državljana. Ovo naravno ne vrijedi za one kojima je samoizolacije propisana zbog zaraze virusom ili preventivno zbog sumnje na zarazu, čekanja na uzimanje uzoraka ili čekanja rezultata testiranja.

 

Danas  je u Supetru u sada već standardnom združenom djelovanju epidemiološke službe NZJZ-a SDŽ i interventnog tima Crvenog križa Brač provedena još jedna serija uzimanja uzoraka, prikupljeno je njih ukupno 111 a prvi bi se rezultati testova mogli očekivati kasno večeras a konačni sutra tijekom jutra.

t1 

Što se naše županije tiče među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica KBC-a Split (medicinska sestra) koja se nalazi u samoizolaciji. U odnosu na jučerašnji dan još je 12 osoba izliječeno te je do sada na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno ozdravilo 405 osoba dok su 43 osobe su hospitalizirane.  U samoizolcaiji su i 103 zdravstvena djelatnika. Pet je osoba na respiratoru i to 4 iz Splitsko-dalmatinske županihje i 1 iz Šibensko-kninske županije.  U karanteni hotela Zagreb na Duilovu nalazi se 7 osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 557 slučajeva zaraze koronavirusom.

t2


Podsjećamo kako su na cijelom području otoka na snazi nove mjere koje je na razdoblje od 14 dana u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa  jučer donio Nacionalni stožer CZ RH. Nakon isteka tog roka napravit će se nova epidemiološka evaulacija i u zavisnosti od njenih rezultata poduzeti odgovarajući koraci, više o tome pročitajte ovdje.

Trajektne se linije prema našem otoku u sklopu mjera izolacije ponovno reduciraju, više o tome pročitajte ovdje.

Zbog novonastale epidemiološke situacije na Braču, specijalistička pedijatrijska ordinacija u Supetru radit će po novom radnom vremenu, više o tome pročitajte ovdje.

Još jednom pozivamo puk otoka na odgovorno ponašanje i pridržavanje svih propisanih mjera,  ne podliježite panici i neprovjerenim informacijama.

 

 

 

Podijeli ovaj sadržaj

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedInShare to WhatsApp

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.